Sweetium
Sweetium,
o familie de
ingrediente
grandioase
Iar când spunem familie, o
spunem în adevăratul sens al
cuvântului.
Primul lucru „remarcabil” pe care îl observă cei care pășesc pentru prima dată în Laboratorul sau Cafeneaua Sweetium este faptul că aici nu există cuvântul „angajat” sau „subaltern”. Deși mulți se laudă cu echipe fantastice și un mediu de lucru plăcut, puțini sunt cei care într-adevăr reușesc să ajungă la performanța de a le oferi colegilor cele mai bune condiții de muncă și creație.
Din fericire, noi am înțeles că fără acele condiții, indiferent din ce țări exotice ar veni ingredientele din deserturile noastre, gustul trădează întotdeauna încărcările emoționale negative. Așa că suntem împreună mereu, comunicăm, ne ajutăm și facem tot posibilul ca fiecare strop de fericire (din noi) să ajungă și în deserturile noastre.
Gustul
pătrunzător
de fericire sinceră
Sunt atât de multe cofetării care vând prăjituri, dar nu oferă fericire. Culmea inovației culinare și a inovației în general, este că ea nu vine dinspre experții absoluți care lucrează de 48 de ani în domeniu. Noi nu aducem pe blatul creației o experiență de ‘jde ani sau diplome din școli cu reputație răsunătoare, dar aducem o foame creativă izvorâtă din dorința de a găsi combinații unice tocmai din faptul că nu suntem încarcerați în dogme predefinite de școli culinare.
Este ok să combinăm
bacon-ul cu gemul
caramelizat de mure?
Habar n-avem. Dar dacă ne place, fii sigur că vei găsi această combinație în una dintre prăjiturile noastre. Respectul pentru toți cei care ne învață, îl ducem mai departe printr-o experimentare lipsită de restricții filosofale. „Nebunia” de a nu cunoaște exigențe de manual ne oferă libertatea de a descoperi ciudățenii sănătoase ce ne vor defini în următorii zeci de ani. Văzusem la un moment dat un film în care un chef indian crease o fabuloasă înghețată din păstârnac. Aceasta este definiția sufletului Sweetium: Nu există reguli, ci doar gusturi ce se așteaptă a fi explorate și care își regăsesc izvorul în anormalitatea nedescoperită încă.
Din creativitate liberă
va izvorî întotdeauna excelența
Unul dintre principiile de bază după care ne ghidăm este ca pe lângă gusturi răscolitoare de suflete, să ne îngrijim și de trup. Și chiar dacă la început a fost doar o provocare pentru noi să găsim cele mai bune ingrediente și în același timp să reducem drastic din zahăr, această durere a secolului XXl, cu timpul, fiecare încercare nouă ne-a demonstrat că se poate gustos și sănătos și că putem liniștiți să renunțăm la absolut orice compromis în materie de ingrediente.
Și uite așa, provocarea s-a transformat în principiu, iar principiul s-a transformat în misiunea de a oferi tuturor una dintre cele mai impresionante combinații de texturi și arome îmbrățișate în fericire și sănătate curată.
Așa se face că întotdeauna înainte să lansăm un nou produs, ne ghidăm călătoria noastră antreprenorială prin întrebări secvențiale:
Ingredientele cu care
lucrăm sunt sănătoase
și de calitate superioară?
Dacă da,
mergem mai
departe.
Cum putem să le
„mărităm” astfel încât să
își descopere noi valențe
de gust? Orice eșec și
„scârbă” provocată de o
împerechere nepotrivită
ne aduce mai aproape
de una perfectă.
Iar când ne iese,
mergem mai
departe.
Sub ce formă vom
îmbrăca descoperirea
noastră? Un ecler?
O tartă? O prăjitură sau
un tort?
Indiferent de
decizie, haina
desertului trebuie
să fie perfect
croită pe sufletul lui.
În cele din urmă, calculăm costul și vom aștepta publicul să aplaude prin zgomotul papilelor satisfăcute.
Acesta este „secretul” nostru de producție. Totul sub o structură clară, definită de patru legi interne simple:
1.
Cât mai puțin zahăr, astfel încât oricine să se poată bucura de gustul autentic al combinațiilor de ingrediente Sweetium.
2.
Gustăm întâi cu ochii, iar asta înseamnă că, fără excepție, produsul final trebuie să arate excepțional.
3.
Mereu vom avea grijă de modul cum sunt împachetate și așezate în recipientul care adăpostește fericirea.
4.
Prețul lor să fie unul care să susțină afacerea pe termen mediu și lung și, în același timp, să își merite valoarea.
Iar când totul este așezat perfect în
linguriță, apare și ingredientul final:
sublimul identicului
Acest ingredient este promisiunea noastră cea mai de preț, angajamentul că fiecare prăjitură și fiecare tort sunt realizate după o rețetă clară și strictă, iar cei care le gustă vor primi exact ceea ce le-am promis și ceea ce așteaptă să primească.
Nu deraiem niciodată, nici când vine vorba de ingrediente, nici când vorbim despre forma, textura, culoarea și decorul preparatelor dulci. Asta pentru că știm cât de important este să oferim exact ceea ce își doresc clienții noștri: perfecțiune, deliciu, fericire, toate împachetate în forme desăvârșite.
Cum sunt posibile
toate acestea?
Ana, mama dulciurilor Sweetium și Aurelian, liantul care prin pragmatism operațional reușește să facă posibilă orice „nebunie creativă” sunt sufletele din spatele fiecărei îmbucături de emoție. Alături de ei pășesc cu hotărâre și dedicare restul echipei care zilnic naște câte o minune în laboratorul Sweetium.
Cine este Ana?
Drumul Anei a început în 2013, când a lansat-o pe sora lui Sweetium, „Dulciurile Anei”. După ani întregi de excelență și zeci de evenimente care le-au avut în prim plan pe „Dulciurile Anei”, a venit momentul să se nască și varianta premium a acestora. Și deși s-a lăsat greu urnită din loc, cu toate provocările sale și cu „mofturile” specifice unei prințese pretențioase, într-un final, Alteța Sa, Sweetium, a demonstrat că poate inventa cele mai ciudate și, în același timp, perfect închegate combinații de arome, ingrediente și texturi. Iar toate acestea s-au întâmplat din pasiunea și ambiția Anei de a reinventa tot timpul rețete unice, mai bune, mai perfecte, mai sănătoase. E ca o călătorie neobosită înspre crearea celui mai perfect desert din Sibiu și apoi, din România.
Cine este Aurelian?
Printre valuri învolburate, la propriu și la figurat, Aurelian este liantul între idee, creație și execuție. Datorită lui, orice combinație de ingrediente reușește să ajungă pe rafturile cafenelei Sweetium sau în căminele voastre. El nu este doar omul cu „procedurile”, așa cum mulți ar îndrăzni să bârfească, ci este mâna puternică ce reușește să alunge temerile și piedicile cu care se confruntă proiectul Sweetium. Sinceritatea este unul dintre punctele noastre forte și de aceea nu ne este rușine să recunoaștem evidentul. În spatele fiecărui business care arată minunat se află zeci de greutăți și obstacole care trebuie trecute. Din fericire, pentru Sweetium, Aurelian este cel care reușește să alunge acele obstacole pe care le transformă mereu în oportunități. Și tocmai de aceea spunem cu încredere că fiecare business ar trebui să aibă un Aurelian.
Datorită lui, datorită Anei, datorită echipei de cofetari care zilnic
realizează cele mai gustoase deserturi, noi existăm în
casele și apoi în emoțiile voastre.
Existăm
pentru că:
Momentele ultra speciale din viața noastră au nevoie de sărbători materializate prin gust excepțional.
Anumite cadouri trebuie să comunice emoția și mesajul potrivite.
Nimic nu este mai puternic decât un „mulțumesc” venit printr-un produs Sweetium.
A te răsfăța este o atitudine în care investești într-o recompensă perfectă care explodează într-o experiență memorabilă.

Ai o întrebare?
Trimite un mesaj
sau sună-ne!

Avantajul faptului că facem la comandă toate
torturile este că putem adapta rețeta în limite
rezonabile. Nu spunem că vom face „orice” e
nevoie, dar îți promitem că vom încerca să
găsim soluții.

0751 081 011